over ons

Wij zijn 5HOOG: vijf enthousiaste zangers en -essen die begin 2014 met elkaar aan een muzikaal avontuur zijn begonnen, vanaf 2015 in de huidige samenstelling en we zingen popmuziek met tape-begeleiding.

Ons repertoire breidt zich gestaag uit en varieert van Aerosmith tot Ramses Shaffy en van Seal tot Nick en Simon.

José Eenkhoorn – sopraan

Op mijn 21e kwam ik in aanraking met Barbershop doordat iemand mij uitnodigde om eens een avond mee te gaan naar het damesbarbershopkoor in Harderwijk waar zij lid van was. Ik ben gelijk gebleven en heb er een paar jaar met heel veel plezier gezongen. Al gauw zong ik in een dameskwartet, wat stiekem toch leuker was dan zo’n groot koor. Door omstandigheden werd een groep gevormd samen met een mannenbarbershopkwartet, wat zo goed beviel dat we een octet ‘Sound Sensation’ gevormd hebben met een divers acapella repertoire. Na 10 jaar ging dit helaas uit elkaar. Na een jaar werd er in Putten een gospelkoor opgericht; ik was vanaf dag 1 lid en ben in 2017 gestopt. Een paar jaar geleden werd ik benaderd door één van de vroegere octetleden voor een nieuw op te richten octet. Ik hoefde er niet lang over na te denken en heb daarna 5 jaar bij ‘Mikst Up’ gezongen. In 2014 werd het tijd een nieuwe weg in te slaan. Kleinschaliger en ruimere muziekkeuze, nieuwe mensen gezocht en gevonden; 5HOOG werd een feit.

Annette van Dijk – sopraan

Al jong ben ik begonnen met zingen. Eerst bij een kinderkoor en later met mijn zussen tijdens de afwas. Al snel wist ik dat ik samen zingen en vooral meerstemmig zingen het leukste vond. In de loop der jaren heb ik in diverse samenstellingen diverse soorten muziek gezongen. Van klassiek tot populair. Op dit moment zing ik ook in het ‘Vocaal Ensemble de Common Ladies’ uit Harderwijk en met 5HOOG is voor mij de afwisseling compleet!

Mirjam Folkers – mezzo-sopraan

Op mijn negende kreeg ik mijn eerste dwarsfluitles. Tien jaar lang heb ik dit instrument met veel plezier gespeeld. In mijn tienerjaren ontdekte ik ook verschillende dansstijlen. Stijldansen, jazz-dance, streetdance heb ik allemaal met veel plezier gedaan. Zingen deed ik vooral thuis en als leerkracht met de kinderen in de klas. In 2005 werd ik, tijdens een optreden van ‘Swinging Squabble’, gegrepen door de combinatie van zingen en dansen in een koor. Tussendoor heb ik bij ’t Klooster in Harderwijk ook deelgenomen aan musicalzangprojecten. Sinds december 2015 zing ik bij 5HOOG, een nieuwe uitdaging, die me heel goed bevalt.

Erik Gerth – tenor

Al in mijn jeugd zong ik al maar ben op latere leeftijd begonnen te zingen in een acapella koor. Vandaar uit werd ik geïnspireerd te zingen in kleine groepen. Ik heb in verschillende groepen gezongen waaronder ‘Switch Strike Six’ en als laatste gemengd acapella octet ‘Mikst-Up’.

Martin Breet – bariton

Toen ik op mijn 16e jaar gitaar ging spelen en de liedjes van Boudewijn de Groot ontdekte werd zingen een nieuwe hobby. Eerst met gitaar, later met keyboard, maar wel in mijn eentje.
Na 6 jaar gezongen te hebben in een popkoor werd het tijd voor iets nieuws. Met de start van 5HOOG dienden nieuwe uitdagingen zich aan; met een klein groepje mooie liedjes laten horen: ik hou d’r van!

%d bloggers liken dit: